Kouvola-Info

Kouvola on palveleva ja monimuotoinen noin 90 000 asukkaan kaupunki, joka tarjoaa asukkaille ja yrittäjille kilpailukykyisen ympäristön ja puitteet menestyä.

Kouvolan kilpailukyky perustuu moni-ilmeiseen luontoon, hyviin liikenneyhteyksiin, uudistuvaan metsä- ja ympäristöosaamiseen sekä vahvaan yrittäjyyteen.

Kouvolassa kaupunki ja maaseutu elävät rinnatusten. Alueen läpi mutkitteleva Kymijoki palvelee maailman suurimpiin kuuluvia metsäteollisuuden yrityksiä ja antaa seudun väestölle työtä ja oman leimansa maisemaan.

Toinen vähintäänkin yhtä vahva liikenteellinen elementti on rautatie, onhan Kouvola Euroopasta Aasiaan johtavan Trans-Siperian radan läntinen päätepiste ja Suomen ehkäpä merkittävin risteysasema. Liikenteellisesti alue sijoittuu valtateiden 6 ja 15 varrelle. Matka Kouvolasta pääkaupunkiseudulle taittuu junalla reilussa tunnissa.

Kouvolassa luonto tarjoaa eteläisen Suomen parhaita ulkoilu- ja mökkimaastoja vapaa-ajan virkistyskäyttöön. Alueella on Repoveden kansallispuisto. Lisäksi Kouvolassa on Suomen suurimpiin kuuluva Vekaranjärven varuskunta ja Utissa helikopteritoimintoja.http://www.kouvola.fi/

kaupungintalo.jpgKuvia lisää Kouvolan kaupungin sivuilta:

http://www.kouvola.fi/kouvolainfo/valokuviakouvolasta.html